תערוכת לחם ושושנים 12 ★ 28-30 לדצמבר 2017
תערוכת לחם ושושנים 12
מכירת יצירות אמנות למען פרויקט 'נשים ועבודה'
סדנאות האמנים, רחוב קלישר 5 תל אביב
28-30 לדצמבר 2017
במסגרת אירועי אוהבים אמנות, עושים אמנות 2017
פתיחה: חמישי 19:00-23:00
בשעה 20:30 הופעה של נטע וינר | 21:30 על העמדה די. ג'יי פנדה
נטע וינר – סולן להקת סיסטם עלי, הוציא השנה את אלבומו הראשון "בזכות השיבה" – מפגש עברי נדיר בין היפ הופ, דרם אנד בייס, כלייזמר ומוזיקה רוסית.
"מזגזג בתנופה מרשימה ומבלבלת בין זהויות" – בן שלו, הארץ | "כנראה האלבום החשוב של השנה" – רז ישראלי, נרג'
שישי 09:00-16:00
בשעה 14:00 הופעה של מקהלת רנא – 20 נשים יהודיות, מוסלמיות ונוצריות
המקהלה שמופיעה בארץ וברחבי העולם פועלת מתוך אמונה בכוחן של היצירה והשירה לטפח דיאלוג וליצור גשר תרבותי ואנושי בחברה הישראלית.
שבת 10:00-22:00
בשעה 16:30 הופעה של הזמרת נגה שלו | 19:00 ג'ם בהשתתפות המוזיקאים, קובי הגואל ויואל בן שמחון
"חספוס רך, רגש עמוק, שריטה ולהט מאפיינים את המוזיקה של נגה שלו". בן שלו, הארץ
–
סיגלית לנדאו, פריים מתוך וידיאו, Three Man Hula הדפסת צבע, 24X27 ס"מ, 1999
–
מזה 12 שנים מקיימים ארגון העובדים מען ועמותת סינדיאנת הגליל תערוכה שנתית של מכירת יצירות אמנות שהכנסותיה מוקדשת לפרויקט נשים ועבודה. מאות אמניות ואמנים, יהודים וערבים, צעירים וותיקים, רבים מהשורה הראשונה של עולם האמנות בישראל, תרמו לתערוכה. ההכנסות מהתערוכה מוקדשות לפרויקט "נשים ועבודה" העוסק בהשמה של נשים ערביות בעבודה הוגנת, קידום הכשרה והזדמנויות כלכליות, והעצמה חברתית ותרבותית.
–
אמנים משתתפים
אמנים רבים פועלים להצלחתה של התערוכה, ביניהם: אניסה אשקר, פטמה אבו רומי, אבנר בן גל, חן שיש, עידו בר אל, פיליפ רנצר, סיגלית לנדאו, זויה צ'רקסקי, פהד חלבי ועוד רבים.
–
טווח המחירים
בין 200 ₪ ל 20,000 ₪
–
התערוכה זוכה לתמיכה לא רק מציבור האמנים, אלא גם מציבור שוחרי האמנות הרוכשים יצירות אמנות מקוריות, וכך משלבים הבעת אמון באמנות עם מעורבות חברתית. ההכנסות מהתערוכה מאפשרות לסייע לאלפי נשים ערביות להשתלב בעבודה. עד היום שיעור ההשתתפות שלהן בעבודה נאמד ב-35% בלבד, מה שהופך אותן לתלויות, ומשאיר את משפחותיהן הרחק מתחת לקו העוני.
–
רקפת וינר עומר, ללא כותרת, טכניקה מעורבת על בד, 20X20 ס"מ, 2017 | אסי משולם, מינוטאור, אקריליק ועיפרון על נייר, 35X59 ס"מ, 2017
–
פרויקטים:
קואופרטיב עובדות הניקיון "תנזיף"
זהו פרויקט ניסיוני ראשון מסוגו, שהחל בשיתוף עם תנועת הבוגרים של השומר הצעיר בגבעת חביבה בסוף שנת 2016. כיום הפרויקט מסיים שנה של פעילות במוסדות חינוכיים באזור המשולש ומתכנן להתרחב, ולהפוך נשים שהיו עד כה מובטלות או מנוצלות לחברות קואופרטיב הלוקחות את גורלן בידיהן.
–
הכשרת נשים ערביות למטפלות בבתי אבות סיעודיים
הקיץ יזם מען בשיתוף עם משרד הבריאות פרוייקט מיוחד במינו של הכשרת נשים ערביות כמטפלות בבתי אבות סיעודיים במרכז הרפואי הלל יפה. היוזמה החלה מדיון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת, שבו הציעה נציגת מען להכשיר נשים ערביות כסייעות גריאטריות במקום לייבא עובדים זרים לבתי אבות. הצעה זו נותנת מענה הן למחסור בכח אדם מקצועי במוסדות גריאטרים, והן לאבטלת נשים ערביות. הקורס יצא לדרך ביולי האחרון, וב- 1.10 סיימו 29 נשים את הקורס בהצלחה. בוגרות הקורס הראשון כבר נקלטות בעבודה, בראשית דצמבר יצא לדרך הקורס השני, אבל העדר תקציב ממשלתי מאיים על המשך הפיילוט החשוב הזה.
–
נשים וחקלאות:
מאות נשים ממשיכות להיקלט בעבודות חקלאות ישירות אצל חקלאים בעבודה הוגנת, עם תלושי שכר וזכויות סוציאליות, חלקן בעבודות קבועות וחלקן בעבודות עונתיות. נשים אלו גם משתתפות בחוגי העצמה, בפעילות חברתית, וכמובן מבקרות בתערוכת "לחם ושושנים".
–
אניה קרופיאקוב, "בריהמ, תודה שהיית קיימת" 60X40 ס"מ, 2015
–
נשים מזרח ירושלמיות:
סניף מען במזרח ירושלים מתמקד בשנים האחרונות בקידום מעמדן של נשים במציאות הקשה במזרח ירושלים, שבה שיעור העוני עולה על 80%, ורק13% מהנשים משולבות במעגל העבודה. פעילי מען בעיר מסייעים לנשים בהתמודדות היומיומית מול לשכת התעסוקה והמוסד לביטוח לאומי, מלווים אותן לעבודה עד לקליטה, מקיימים לובי לפתיחת גני ילדים ומעונות יום במזרח העיר, ומקדמים פרוייקטים ושיתופי פעולה שתכליתם להגדיל את אפשרויות התעסוקה הפתוחות בפני נשים.
–
פרטים נוספים על פעילות ארגון העובדים מען, כמו אגוד עובדים פלסטינים באזור סי; איגוד עמותות רופאים לזכויות אדם (רל"א) ועמותת יד ביד, והמאבק נגד תאונות בענף הבניין, ראה באתר מען.
–
עמותת סינדיאנת הגליל לסחר הוגן
עמותת סינדיאנת הגליל – מעסיקה במפעל שלה בכפר כנא נשים יהודיות וערביות בכל שדרות הניהול, הייצור ומרכז המבקרים בכפר כנא. היא נוסדה על ידי נשים יהודיות וערביות בשנת 1996 כדי לקדם שינוי חברתי באמצעות ייצור ושיווק שמן זית איכותי, קידום סחר הוגן, יצירת הזדמנויות כלכליות עבור נשים ערביות ,וסיוע למגדלים ויצרנים מהגליל לשווק את תוצרתם. כל הרווחים של העמותה מושקעים בפיתוח מיזמים לטובת החברה כגון כרם הזיתים משותפים ליהודים וערבים: הכרם האורגני ברוחה בואדי עארה, והכרם הסקוטי בעמק יזרעאל.
שמן הזית של סינדיאנת הגליל זוכה מדי שנה בפרסים בינלאומיים, ומוצרי העמותה נמכרים בכל העולם ברשתות סחר הוגן ובחנויות איכות, כולל ברשת הולפודס בארה"ב.
מרכז המבקרים בכפר כנא אירח השנה יותר מ-3,500 מבקרים ישראלים ותיירים, אשר נחשפו לסיפור הייחודי ולחזון של בניית עתיד משותף. העניין הרב שמעורר מרכז המבקרים מאפשר לסינדיאנה להעסיק בו כחמש נשים בתפקידי אירוח, הדרכה, בישול וקליעת סלים.
–
ליצירת קשר, רכישת עבודות: דני בן שמחון, 050-4330039 danib@sindyan.org.il