20.7 – 18.8 "התרבות קווירית" תערוכה קבוצתית העוסקת בסוגיית הקמת משפחה ורבייה בהיבטים קוויריים ★ גלריה ק', לוינסקי 71, ת"א
"התרבות קווירית"
"Queer Breeding"
20.7 – 18.8
אוצרת: רונה פלוטק
מציגים.ות: לירוי בר נתן, מירה צדר, סמדר לומניץ, אילן מויאל, סבינה סעד, שחם רובין
פתיחה: חמישי 20.7 בשעה 19:30, גלריה ק', לוינסקי 71, ת"א
תערוכה קבוצתית העוסקת בסוגיית הקמת משפחה ורבייה בהיבטים קוויריים.
–
"נוכח הקולות בקהילת הלהט”ב ובשיח הקווירי (התיאורטי והפוליטי) שרואים בהורות – הורות בכלל, או הורות ביולוגית, או הורות במסגרת תא משפחתי חד-מיני – מעשה לא קווירי וחלק מפרויקט של נרמול הזהות ההומו-לסבית." הציטוט מתוך: הורות קווירית, יעל לוי, עמליה זיו.
–
בעבר, הדרך המקובלת בחברה להפוך להורים הייתה אחת: אישה ואיש, ביצית וזרע. בעוד ובמובן הביולוגי לא השתנה רבות, הפלואידיות המגדרית והמינית הקיימת כיום בחברה פתחה דלת למגוון אפשרויות הורות החורגות מהקטגוריה 'איש ואישה'. המושג "קוויר", לפי התיאוריה הקווירית העכשווית, נוטה לעמוד בניגוד להולדה ומשפחתיות, הנתפסת כהטרונורמטיבית, ומסמלת את טבעון האתוס המשפחתי ההגמוני.
–
במקביל, קיימת הורות "קווירית"; תאי משפחה בהם זוג ההורים מגדירים עצמם כקווירים, או כאלה המגדלים את ילדיהם.ן מבלי להגדיר אותם.ן מגדרית בהתאמה למין, אלא תוך חינוך א-מגדרי ונתינת אפשרות בחירת המגדר לילדיהם.ן באופן עצמאי בהתאם לטבעם.ן.
–
התערוכה "התרבות קווירית" חושפת ומציגה תהליכים, מחשבות והתלבטויות הקשורות בכל דרך להורות קווירית, במטרה ליצור רב-שיח תרבותי המדגיש את הכמיהה והזכות להפוך להורה.
–
אמנים/יות מציגים/ות:
סמדר לומניץ – אמנית רב-תחומית. עבודותיה עוסקות בעיקר בדיוקנאות בהיבטים שונים, עיסוק בתחלואה, הזדקנות, מוות ומצד נוסף את הזיכרונות, הצלקות והכמיהות לילדות. בסדרה נוספת היא מציגה דמויות קוויריות-אנדרוגיניות. במרבית עבודותיה ניתן לראות את שני הנושאים שזורים זה בזה ואף יוצרים מעין דמויות גרוטסקיות ופנטסטיות שהן הכלאה בין שניהם. לאחרונה סמדר עוסקת בבינה מלאכותית AI באמצעות "המכונה" אשר לתוכה יוצקת את תכניה. סמדר בחרה שלא להעמיד משפחה ואילו בעבודותיה היא מציגה השתוקקות לדבר-מה אשר לא מומש ואינו ניתן להשגה, אלא באמצעות מכונה… סמדר מציגה 6 עבודות הדפס דיגיטלי A3.
–
–
מירה צדר – אמנית, ציירת. בוגרת החוג לפילוסופיה והיסטוריה באוני' העברית, והמדרשה לאמנות 1982. מציגה 2 עבודות אבסטרקטיות, צבעי מים על נייר. הדימויים מדמים מעין רחם, או אפשרות של התרבות קווירית המעמידה יותר מאלטרנטיבה אחת לבחירה.
–
סבינה סעד – אמנית רב-תחומית, נולדה באיטליה. עלתה לארץ לבדה בגיל 19. קרובה מאוד ליהדות דרך תנועת הנוער "בני עקיבא" מנערותה באיטליה. האמנות שלה עוסקת בעיקר בציונות, יהדות ומשפחה. העבודות המוצגות בתערוכה, זוג חמסות אשר נעשו מקולב מפוסל. לאחת מהן "תפורים" בחוטי ברזל למסגרת 18 ח"י תינוקות, המאורגנים בסימטריה משיחית ועטופים בתחרה עם סרט. העבודה מסמלת את הברכה האולטימטיבית והבלתי מותנית להעמיד צאצאים לכל. לחמסה השנייה נתפרה במיוחד למידותיה שמיכת משי בוהקת, בצבעי הגאווה ובאלכסון, ואליה מוצמד לב אדום תפוח ופועם אשר מאפשר את הברכה מהחמסה הראשונה.
–
–
לירוי בר נתן – האמן היחיד שמממש את הווייתו ומציג בזמן הריון. מטרת ציורי הפורטרטים שלו היא לא להראות איך נכון או לא נכון לחנך, אלא להראות מגוון בצורה שלא תשפוט את הבחירות והרגשות שההורים מתמודדים איתם ביום יום. ציוריו חשופים, כנים ופגיעים המציגים את הקושי והאומץ לדבר על הנושא הטעון. לירוי מציג סדרה של 4 עבודות בטכניקה מעורבת על נייר, A3.
–
–
אילן מויאל – אמן רב-תחומי, חוקר מגדר וסופר. מייסד הגלריה. העבודה "כרובית" (2018) הוצגה בתערוכת יחיד "מעשי-כישוף" שהציג בשנת 2019 בבית האמנים תל-אביב, וכעת היא מהווה סגירת מעגל עם התערוכה והגלריה ובעיקר עם הפיכתו לאב לפני שנה: העבודות בתערוכה "מעשי-כישוף" היוו משאלות של ממש והתכווננות מוחלטת להיעשותן. תהליך שנמשך חודשים ארוכים, ואף שנים. הכרובית משומרת בתוך נתרן כלורי עם פיגמנט נחושת, במכל זכוכית, אותו עוטף תמנון ומעליו צדפה. המכל מונח בתוך כיסא תינוק מעץ רדי-מייד, כשבראשו פסל רדי-מייד של דרקון. העבודה היא מעין מזבח מכושף, המהווה תחליף לאינקובטור אורגני, ומשאלה להורות.
–
–
שחם רובין – מאייר ואנימטור, בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בצלאל. רובין מציג בתערוכה וידאו-ארט Monster fuckers. הסרט השתתף בפסטיבל Annecy ומתאר סוג אלטרנטיבי של משפחה מפלצתית, בהיבט ביקורתי/הומיריסטי.
–
גלריה ק', גלריה עברית לאמנות קווירית | רח' לוינסקי 71 ת"א | שלישי-שבת 15:00 – 11:00
queer.gallery | 054-646-4460 | gaqueer@gmail.com